Batterilagring för hem

Batterilagring för hem är en revolutionerande lösning som förändrar hur vi använder och lagrar energi. Med batterilagringssystem från Roslagssol kan du maximera användningen av din solel genom att lagra överskottsenergin för användning under de timmar då solen inte skiner.

Varför ska jag ha batteri till mina solceller?

  • Energioberoende: Reducerar ditt beroende av elnätet och ger dig kontroll över din energianvändning.
  • Kostnadseffektivitet: Minskar dina energikostnader genom att använda lagrad energi under dyrare tider på dygnet.
  • Miljövänlig: Bidrar till en hållbar livsstil genom att maximera användningen av förnybar energi.
En vit, rektangulär Growatt energilagringsenhet, märkt med "Growatt" i svarta och gröna bokstäver i det övre vänstra hörnet, har ett growatt-batteri och har en ren, minimalistisk design med horisontella sektionsindelningar.
Installerad effekt
+ 0 kW
Sålda solpaneler
+ 0 st
Nöjda kunder
+ 0

Tjäna pengar med ditt batteri

Roslagssol tar nu ett stort steg inom energiinnovation genom att erbjuda batterier för lastbalansering av elnätverket.

Denna tjänst, som utförs i samarbete med CheckWatt, utnyttjar den senaste tekniken för att inte bara optimera din energianvändning utan också bidra till ett mer stabilt och effektivt elnät.

Fördelar med batterilagring för lastbalansering

  1. Ekonomisk fördel: Genom att ansluta ditt batterilager till CheckWatts virtuella kraftverk kan du tjäna pengar genom att hjälpa till att balansera elnätet. Detta utgör en lönsam användning av ditt batterilager​​​​.

  2. Flexibilitet i energiförbrukning: Batterilagring gör det möjligt att ladda när elpriserna är låga och använda lagrad energi när priserna är höga, vilket sänker dina totala elkostnader​​​​.

  3. Bidrar till elnätets stabilitet: Genom att delta i stödtjänster hjälper ditt batterilager till att upprätthålla frekvensen och balansen i elnätet, vilket är viktigt för att säkerställa ett driftsäkert elsystem​​.

  4. Ökad självförsörjning: Med batterilagring kan du öka din egenanvändning av solel genom att lagra överskottet och använda det när solen inte skiner​​.

  5. Reservkraft vid strömavbrott: Ett batterilager kan också ge dig reservkraft under strömavbrott, vilket ökar din säkerhet och minskar beroendet av det externa elnätet​​.

  6. Övervakning och optimering: Med tillgång till CheckWatts EnergyInBalance-plattform får du detaljerad överblick och kontroll över ditt energisystem, vilket gör det lätt att förstå och optimera din energianvändning​​​​.

Räntefri avbetalning i 36 månader

Vi är stolta att kunna presentera ett samarbete med Wasa Kredit som gör att vi kan erbjuda en räntefri avbetalningsplan i 36 månader på din nya solcellsanläggning från Roslagssol. 

Erbjudandet gäller nya installationer av ett komplett solcellssystem med solceller, montagesystem, växelriktare och driftsättning.

En enkel illustration som visar en gul sol som skiner ovanför en svart solpanel. Solen har åtta strålar som sträcker sig utåt, och solpanelen är uppbyggd av ett rutnät med sex rektangulära sektioner, perfekt för att visa upp solceller för företag.

Solceller för företag

Roslagssol erbjuder solceller för företag med 30 års garanti.

En stiliserad svart kontur av en bil med orange accenter och en kontaktikon ovanför, som indikerar ett elfordon. Bilen har en smiley som består av två prickar för ögonen och en böjd linje för en mun, även den i orange, som symboliserar dess koppling till en laddstation eller laddbox.

Laddbox

Ladda elbilen i ditt hem eller på jobbet med en smart och uppkopplad laddbox.

Ikon av ett hus med solpaneler på taket och solen skiner ovanför. Huset har en dörr och två fönster, och linjer till vänster om huset antyder rörelse eller vind.

Solceller för hus

Solceller, växelriktare och montagesystem för villa och fritidshus med 30 års garanti.

Johan

Roslagsbro

Stort tack, vilken personlig service och då snabb leverans med rätt pris på solcellsanläggningen, allt gick som smort, proffs. Kan rekommendera till 100%

Peter

Norrtälje

Stort tack, vilken personlig service och då snabb leverans med rätt pris på solcellsanläggningen, allt gick som smort, proffs. Kan rekommendera till 100%

Sandra

Vallentuna

Stort tack, vilken personlig service och då snabb leverans med rätt pris på solcellsanläggningen, allt gick som smort, proffs. Kan rekommendera till 100%

Lämna dina uppgifter så berättar vi mer om våra tjänster och erbjudanden

Kontaktformulär Standard
En person som bär skyddsutrustning installerar Solceller för villa på ett bostadshustak med flera redan installerade paneler. Bakgrunden visar en molnig himmel och några träd.

Solceller - En lysande framtid

I en värld där hållbarhet och grön energi blir allt viktigare, står solceller i centrum för denna transformation. Med solceller omvandlar vi solens strålar till ren och förnybar energi, vilket inte bara minskar vårt beroende av fossila bränslen utan också våra energikostnader.

Tekniken bakom solceller utvecklas kontinuerligt, vilket gör dem mer effektiva och tillgängliga för allt fler.

Roslagssol är i framkant av denna utveckling, och genom våra solcellslösningar erbjuder vi en möjlighet att aktivt bidra till en renare och mer hållbar framtid.

Med solenergi som en ständigt växande kraftkälla är solceller inte bara en smart investering för idag, utan också en säker satsning för en lysande framtid.

Vanliga frågor & svar

Batterilagring innebär att lagra elektrisk energi i ett batteri för senare användning. Det kan användas för att lagra överskott av solel eller laddas när elpriserna är låga för att användas när priserna är högre.

Batterilagring kan hjälpa till att minska elkostnader, öka energioberoendet, ge backup vid strömavbrott, och möjliggöra en större användning av självproducerad solel.

Ja, med modern teknologi och rätt installation är batterilagring mycket säker. Det är viktigt att följa alla säkerhetsriktlinjer och underhållsrekommendationer.

Detta beror på ditt energibehov, storleken på din solcellsanläggning och hur mycket energi du vill lagra. Våra experter kan hjälpa till att dimensionera rätt lösning för ditt hem.

Batterier kräver minimalt underhåll. Det är dock viktigt att regelbundet kontrollera systemet och följa tillverkarens rekommendationer för att säkerställa batteriets optimala prestanda och livslängd.

Genom att lagra och använda mer av den solel du producerar, minskar du behovet av energi från fossila bränslen, vilket bidrar till minskade koldioxidutsläpp och en renare miljö.